De 10 meest schattigste kattenrassen

schattige katten

De meest schattige katten

Eigenlijk zijn alle katten schattig, maar sommige rassen spannen echt de kroon. Of het nu komt door hun aaibare uiterlijk of hun lieve karakter, met onderstaande katten wil toch iedereen knuffelen? Lees snel verder om deze lieve katten te ontdekken.

1# Maine Coon

Het zijn grote en zware katten, maar de Main Coon is zeer mensvriendelijk. Ze passen zich gemakkelijk aan en zijn heel lief. De zachte vacht van deze schattige kat nodigt uit om even te knuffelen en als de Maine Coon er zelf behoefte aan heeft zal deze dat duidelijk maken door te miauwen. Het is een kat met karakter, maar wel één die houdt van gezelligheid en spelen.

Maine coon xxl kat

2# Britse Korthaar

Het is één van de meest bekende kattenrassen in Nederland, de Britse Korthaar is een echte allemansvriend. Hun vrij forse lichaam in combinatie met hun pluche vacht doet je denken aan een teddybeer. De Britse Korthaar is geen veeleisend ras, maar houdt er wel van om geknuffeld te worden. Ze staan ook wel bekend als de ‘perfecte huiskat’, vanwege hun geduld rondom kinderen en andere huisdieren.

3# Ragdoll

We beginnen dit lijstje met de hond in kattenwereld, de Ragdoll. Deze schattige kat is zeer aanhankelijk en loopt het liefste de hele dag achter je aan. Niet alleen hun liefdevolle karakter zorgt ervoor dat ze zo aaibaar zijn, hun prachtige uiterlijk nodigt ook zeker uit. De Ragdoll is een perfecte gezinskat, houdt ervan om te spelen en heeft veel geduld met kinderen.

ragdoll kat
heilige birmaan kittens

4# Heilige Birmaan

Het prachtige uiterlijk van de Heilige Birmaan is te danken aan de kruising tussen de Perzische- en Siamese kat. Naast hun imposante halflange vacht zorgt ook hun liefdevolle karakter voor een plaatsje in deze lijst. De Heilige Birmaan is zeer aanhankelijk en brengen graag tijd door met hun baasje. Daarnaast kunnen ze perfect functioneren in een familie met kinderen, maar vertrouwen ze vreemden ook zeer snel.

5# Bengaalse Kat

Ben je opzoek naar een actieve kat? De Bengaalse kat is energiek en zeer speels, het is een leuk huisdier. Het wilde uiterlijk van deze kat doet je anders vermoeden, maar ze zijn zeer aanhankelijk.

De vacht van de Bengaalse kat is kort en heeft prachtige tekeningen. Niet alleen hebben ze een hoog energieniveau, ze praten ook regelmatig tegen hun baasjes. Kijk er dus niet gek van op als deze schattige kat een gesprek met je aangaat!

Siberische kat lichtbruin

6# Siberische kat

Een imposante kat, één die kan overleven onder barre omstandigheden. Gelukkig hoeft dat niet meer, de Siberische kat kan nu voornamelijk worden geknuffeld. Hun prachtige vacht nodigt uit om te aaien en ze houden ervan om met je te spelen. Toch is dat niet het enige, want ze liggen graag op of tegen je aan te slapen. De Siberische kat is aanhankelijk en niet voor één gat te vangen. Geef je ze volgens hun niet voldoende aandacht? Dan laten ze je dit de gehele dag weten.

7# Perzische kat

De Perzische kat heeft een extravagant uiterlijk. Hun enorme vacht is heel aaibaar, maar hun karakter bevestigt dit helemaal. Deze schattige kat is lief en aanhankelijk. Het energieniveau van een Perzische kat is niet heel hoog, waardoor ze prima kunnen functioneren als binnenkat. Ondanks dat ze vrij rustig zijn en van knuffelen houden, de Perzische kat heeft wel voldoende uitdaging nodig in de vorm van speelgoed of een leuke krabpaal.

perzische kat
Siamese katten

8# Siamese kat

Een lichte basiskleur, donkere point en helderblauwe ogen. Het uiterlijk van de Siamese kat is zeker schattig. Het zijn aanhankelijke katten en ook zeer leergierig, mensen kunnen deze schattige katten vaak veel leren. Daarnaast gebruikt de Siamese kat regelmatig hun stem. Niet alleen om gezellig te kletsen, ook als ze het er niet mee eens zijn dan zullen zij zich luid en duidelijk laten horen.

9# Bombay

Deze schattige katten zijn niet zeer bekend in Nederland, maar eigenlijk begrijpen we dat niet helemaal. Het zijn namelijk liefdevolle katten en enorm vriendelijk, zo lopen ze het liefste de hele dag achter je aan. De Bombay is een vrij grote kat en ze hebben een imposant uiterlijk, hun vacht is helemaal zwart en zijdezacht. Ben je veel thuis? Dan kan de Bombay de ideale huisgenoot voor je zijn, ze houden van voldoende gezelschap.

10# Amerikaanse Bobtail

Wil jij graag begroet worden bij binnenkomst, maar ben je geen hondenmens? Dan kan de Amerikaanse Bobtail jouw perfecte match zijn. Dit schattige kattenras is speels en energiek, ze worden ook pas met 2 á 3 jaar volwassen. Hun prachtige uiterlijk zorgt ervoor dat je de hele dag met ze zou willen knuffelen. Gelukkig is de Amerikaanse Bobtail zeer aanhankelijk en hebben ze veel geduld met kinderen. Het zijn wel vrij intelligente katten, dus voldoende uitdaging is gewenst.

Eva van Blok
Eva van Blok

Content creator

Deel dit artikel: